Deelnemers

Het Belgian Darts Gala mag 6 toppers verwelkomen voor zijn eerste editie. Naast onze 2 Belgische toppers zullen niemand minder dan Michael Van Gerwen, Michael Smith, Dirk Van Duijvenbode en Fallon Sherrock aanwezig zijn. Ambiance & sfeer gegarandeerd!

Onze profspelers

De spelers die naar Hasselt komen voor het Belgian Darts Gala, zijn echte wereldtoppers.

Naast onze Belgische toppers Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts en Dimitri ‘The Dreammaker’ Van den Bergh verwelkomen we nog 4 andere sterren:

‘Mighty Mike’ 

Hij heeft zich opgewerkt tot een van de grootste spelers aller tijden na een decennium van dartsdominantie. Michael van Gerwen is de meest succesvolle, nog steeds actieve dartspeler van dit moment. De Nederlander kreeg zijn bijnaam “Mighty Mike” mede door zijn emotionele manier aan de oche.

PDC ranking 2

‘Bully Boy’

Smith, in 2013 gekroond tot wereldkampioen jeugd, kwam als tiener bij de PDC en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers in het werelddarts. Tegenwoordig is hij een van de bekendste dartspelers, vooral door zijn Grand Slam of darts overwinning in 2022.

PDC ranking 1

‘Aubergenius’

Hij staat bekend om zijn energieke walk-on, gecombineerd met hardstyle muziek. Meer recentelijk is hij bekend geworden door zijn baan op een auberginekwekerij, waardoor hij de bijnaam ‘Aubergenius’ heeft gekregen.

PDC ranking 11

‘Queen of the Palace’

Ze speelt zowel in de World Darts Federation (WDF) als in de Professional Darts Corporation (PDC) evenementen. In 2019 werd Sherrock de eerste (!) vrouwelijke speler die een wedstrijd, en vervolgens twee opeenvolgende wedstrijden, won op de PDC World Championships. Het evenement zag haar de bijnaam “Queen of the Palace” verdienen van de naam van de locatie, het Alexandra Palace.

WDF ranking : 47

BV's

To be announced.